Skocz do zawartości

Zmień widoczność tej kategoriiSerwery PoByku.com

Serwery Counter Strike 1.6
ID
Nazwa
Sloty
IP Serwera
Monitor
Dema
GameTracker
Połącz
Skargi/Bany
Prośby o admina
1. 4FuN

26

79.133.192.57:27071


Zdjęcie

Problem z pingiem.


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
7 odpowiedzi w tym temacie

#1 -MAESTRO-

    Zaawansowany

  • Użytkownik
  • Reputacja: 24
  • Dołączył: 13 lut 2012
  • 177 postów
  • Gadu-Gadu:
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Kozłowice

Napisano 18 październik 2014 - 21:38

Mianowicie wczoraj miałem ping od 20-40 , dziś włączam cs i mam ping 80-140 nie wiem dlaczego.
Wszystko w cs'ie ustawiłem żeby był jak najmniejszy ping i nadal mam 80-140 , zresetowałem ruter , przywróciłem domyślne ustawienia karty graficznej nadal to samo , niczym internet nie jest obciążony tylko steam'em i cs'em.
Co mam uczynić ???
  • 0

#2 Wiczi93

    Początkujący

  • Użytkownik
  • Reputacja: 7
  • Dołączył: 04 kwi 2012
  • 38 postów
  • Gadu-Gadu:
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Wejherowo

Profil Steam

Napisano 18 październik 2014 - 21:58

Hmm z czego masz internet ?? Bo możliwe, coś na łączu robią i dlatego masz zwiększony ping.
  • 0

#3 -MAESTRO-

    Zaawansowany

  • Użytkownik
  • Reputacja: 24
  • Dołączył: 13 lut 2012
  • 177 postów
  • Gadu-Gadu:
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Kozłowice

Napisano 18 październik 2014 - 22:01

Orange
6mb
  • 0

#4 Wiczi93

    Początkujący

  • Użytkownik
  • Reputacja: 7
  • Dołączył: 04 kwi 2012
  • 38 postów
  • Gadu-Gadu:
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Wejherowo

Profil Steam

Napisano 18 październik 2014 - 22:06

Sprawdź to http://www.orange.pl...elparticle.html i podeślij fotkę albo podaj jakie wyniki ci wyskoczyły
  • 0

#5 Bogu69

    Początkujący

  • Użytkownik
  • Reputacja: 2
  • Dołączył: 15 paź 2014
  • 40 postów
  • Gadu-Gadu:
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Wielkopolska

Napisano 18 październik 2014 - 22:12

Witam, spróbuję ci pomóc.
w uruchom wpisz --> msconfig
Następnie przejdź do usługi, odznacz usługi MS i powyłączaj zbędne programy przy uruchamianiu pc, następnie zakładka uruchamianie i ta sama czynność. Wywal niepotrzebne rzeczy podczas rozruchu kompa.
Druga sprawa to niski priorytet, niektórym to pomaga, np. mi. Włącz cs'a, zminimalizuj --> ctrl + alt + delete --> menadżer urządzen, szukasz hl.exe --> ppm na niego i dajesz niski priorytet.
Trzecia to oczywiście powyłączanie aplikacji typu internet, gg, skype.
No i ostatnia rzecz, najbardziej prawdopodobna w twojej sytuacji (wczoraj miałeś niski a dzisiaj duży) ---> problem z łączem, najprawdopodobniej jest to wina twojego usługodawcy, przesilenia w sieci/łączu. Za dużo klientów w sieci, itp. Można by było się jeszcze w opcjach sieciowych pobawić ale na prawdę, raczej nic by ci to nie dało.
Radze sprawdzić ping w godzinach 23:00 - 24:00 (wieczorem) kiedy jest mało klientów w sieci, być może będziesz miał mały ping i odpowiedz, ze to nie wina twojego pc tylko problem usługodawcy. Jeżeli w tych godzinach będziesz miał duży ping może być problem po twojej stronie. Sprawdź i odpisz.
  • 0

#6 -MAESTRO-

    Zaawansowany

  • Użytkownik
  • Reputacja: 24
  • Dołączył: 13 lut 2012
  • 177 postów
  • Gadu-Gadu:
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Kozłowice

Napisano 18 październik 2014 - 22:32

ODP dla wiczi :
http://www76.zippysh...54050/file.html
ODP dla bogu:
Zrobiłem tak jak mi mówiłeś i nadal mam to samo.
Jeszcze zobacz o jaki mam ping w tych późnych godzinach zobaczymy.
Jeżeli to będzie wina ORANGE to ich jutro tak opierdole że osiwieją. Płace w miarę dużo za internet więc powinien mieś stabilny internet.
  • 0

#7 Wiczi93

    Początkujący

  • Użytkownik
  • Reputacja: 7
  • Dołączył: 04 kwi 2012
  • 38 postów
  • Gadu-Gadu:
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Wejherowo

Profil Steam

Napisano 18 październik 2014 - 23:36

Hmm według testu jest mniej więcej takie jakie powinno być.
Wejdź jeszcze w Start-->Uruchom i wpisz ping -t onet.pl i napisz jaki ci wyskoczy czas=?? ms
  • 0

#8 -MAESTRO-

    Zaawansowany

  • Użytkownik
  • Reputacja: 24
  • Dołączył: 13 lut 2012
  • 177 postów
  • Gadu-Gadu:
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Kozłowice

Napisano 19 październik 2014 - 13:04

Dzięki za pomoc dziś rano do nich dzwoniłem i powiedzieli że już jest tak jak powinno być , a wczoraj były przeprowadzane prace konserwowe.
Zippyshare.com - test 202.bmp


Temat do zamknięcia.
  • 0


Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych